Sortiment

Vårt sortiment har mycket stort och brett hos oss på Anders Tuvessons Maskin. Vilket ger dig som kund en stor valmöjlighet att kunna välja mellan all de bästa leverantörerna som vi samarbetar med.
Allt för di kunder så får den bästa högklassiga kvalitet som möjligt som dessutom har funnit på marknaden i många år och är välkända inom sina fältområden.
Då erbjuder vi både nya och gamla maskiner med tillbehör inom områdena:

Entreprenad

Här hittar du allt från grävmaskiner och hjullastare till skopor, gripar och annan utrustning som du kan tänkas behöva för att kunna utföra dina arbetsuppgifter.
Då erbjuder vi dessa märken och artiklar:
Hyundai Grävmaskin 1,6-8 ton
Weycor/Atlas Hjullastare 2-14 ton
SB Grävtillbehör Skopor och redskap till grävare och hjullastare
Engcon Tiltrotator och utrustning till grävmaskiner
BIGAB Flakväxlarvagnar, vagnar till hjulgrävare och traktorer
MAC Trailers Maskintrailers, trailers till lastbilar och traktorer, dumpervagnar till traktorer
Möre Maskiner 9 tons Dumpervagn till hjulgrävare och traktor
Swepol Vagnar till hjulgrävare, containrar
Pronar Snöröjning, snöplogar och sandspridare
XYZ Utrustning till traktorer och hjullastare, sandspridare
Pome Sopskoper, snöutrustning, hjullastarutrustning
HSP Sorteringsgripar, virkesgripar

Sweep Ex Sopborste till grävmaskin, hjullastare, truckar
Indromeccanica Hydraul hammare
TsurumiPump Smutsvattenpump, länspump, entreprenad pump
STIHL Kapar
Drome Diamonds Tools Diamantkapskivor för asfalt, sten och betong
NCT Släpvagnar
Reko Trailers Släpvagnar
Stiga Gräsklippare
Nilfisk Alto Högtryckstvättar
MPP Dieseltankar
Löten Smide AB Pallställ
Bala Agri Vedmaskiner, vedklyvar, spannmålsvagnar, entreprenadvagnar
Holms Snöplogar, sandspridare, sopskopor
Weckman Spannmålsvagnar, kärror, dumpervagnar, maskinhall
Drivex Utrustning till hjullastare, snöutrustning
SVAB Styrsystem till tiltrotator
Bomag Markvibratorer, stampar, paddor, vältar

Lantbruk

Här hittar du både nya och begagnade maskiner och tillbehör för lantbruk som Anders Tuvessons Maskin erbjuder sina kunder att välja mellan ett brett sortiment. Det finns möjligheten att hitta maskinförsäljare som bland annat erbjuder – jordbruks traktorer, vedmaskiner, spannmålsvagnar, snöplogar, gräsklippare med mera.
Vi säljer och servar välkända varumärken med lång tradition på den svenska marknaden. Du får hjälp med att den rätta lantbruksmaskinen som passar för dina behov, vår personal har en bred och lång erfarenhet och mycket goda kunskaper. Vi skräddarsyr en lösning för dig!
När du befinner dig i en väldigt intensiv fas med mycket arbete får inte maskinerna ställa till problem för dig. Vi hjälper dig att ha korta servicevägar för att underlätta skötseln av maskinerna i din verksamhet.

Zetor Traktorer
Weycor/Atlas Hjullastare 2-14 ton
Drivex Utrustning för hjullastare, snöutrustning
MPP Dieseltankar
Löten Smide Pallställ
LMR Tippkärra 5 ton
BIGAB Flakväxlarvagnar, vagnar till hjulgrävare och traktorer
Möre Maskiner 9 tons Dumpervagn till hjulgrävare och traktorer
Swepol Vagnar till hjulgrävare, containrar
Mac Trailers Trailers till lastbilar och traktorer, dumpervagnar till traktorer
Weckman Spannmålsvagnar, kärror, dumpervagnar, maskinhall
Bala Agri Vedmaskiner, vedklyvar, spannmålsvagnar, entreprenadvagnar
Pronar Snöröjning, snöplogar och sandspridare
Holms Snöplogar, sandspridare, sopskopor
XYZ Utrustning till traktorer och hjullastare, sandspridare
Stiga Gräsklippare
Nilfisk Högtryckstvättar
TsurumiPump Smutsvattenpump, länspump, entreprenad pump
Concept Perugini Betesputs, jordfräs
KG MEK Balgrip
Reko Trailers Släpvagnar
NCT Släpvagnar
Skog

Här kan du hitta både nytt och begagnade maskiner och tillbehör för skogsarbete hos oss på Anders Tuvessons Maskin. Leverantörer som tillverkar

bland annat – griplastvagnar, vedklyvar, motorsågar, trailers, skotrar med mera.
Farma Griplastvagnar
MOWI Griplastvagnar
Kranman Griplastvagnar ATV
STIHL Vedhantering, motorsågar och röjsågar, kapmaskiner
Oregon Tillbehör till motorsågar, röjsågar, skyddskläder för skogsröjning
Tajfun Vedmaskiner
Bala Agri Vedmaskiner, vedklyvar
Faxes Vedklyvar
Can-am ATV 4-hjuling¨
MAC Trailers Trailers till lastbilar och traktorer, dumpervagnar till traktorer
Woodstiger Skotrar, miniskotrar
HSP Gripen Sorteringsgripar, virkesgripar

Fakta Leverantörer
Det kan vara svårt att vet vad det är för leverantörer är för företag när man läser ett namn på skärmen. Därför har vi på Anders Tuvessons Maskin skrivit ner lite fakta om några av våra leverantörer för att det ska bli lite lättare för er att välja en produkt som de har utvecklat och lanserat.

Stiga

Stiga är ett av de varumärken i Sverige som n

og alla svenskar har någon typ av relation till, antigen inom sport eller trädgård. För vem har inte spelat på ett pingisbord från Stiga eller försökt starta en Stiga gräsklippare. Stigas varumärke känns igen överallt i Sverige men även i övriga Europa och världen.
År 1934 den 6 mars så Stiga dagens ljus efter att den 23 år gamle Stig Hjelmquist hade lånat 4 000 kronor på banken för att kunna starta sitt företag – Firma Fabriksprodukter, och då lades grunden för så småningom Stiga AB skulle bildas. Stig affärsidé var att erbjuda – produkter med nyhetsvärde, god formgivning och bra kvalitet, och reklamen skulle vara bättre än konkurrenterna. Den idéen genomsyrade Stigs hela affärsliv.
Stiga började med att lanserade sina bordstennisprodukter 1938 för att i sin tur blir världsberömda så småningom. Dessutom så fick företaget namnet Stigma istället för att bli Stiga till slut. På 1940-talet så började Stiga tillverka sina egna produkter och började samarbeta med Svenska Bordtennisförbundet. Vilket kan har varit till en viss del att svenskarna har varit och är så duktiga i bordtennis.
På 1950-talet så började Stig importera motorgräsklippare med horisontella och roterande blad från USA. Vilket innebär att det blev startskottet för Stigas mest framgångsrika produkter – maskiner till trädgårdar. I slutet av 1950-talet så kom redan den första åkgräsklipparen från Stiga.
Stiga började etablera sig utomlands med sin åkgräsklippare – Park 2 000, som har sitt klippaggregat i fronten och blev en revolution i Norden under 1970-talet. Dessutom så öppnades försäljningskontor i London och Helsingfors.
Under 1980-talet så omstrukturerade man företaget och delade upp verksamheten i tre grenar – Trädgård, Sport och Vapen. Dessutom lanserades den första gräsklipparen med Multiclip-tekniken, som betyder att gräset blir finfördelat och i sin tur gödslar gräsmattan så användarna slapp dels gödsla gräsmattan men slapp också räfsa upp gräsklippet. Sparade både tid och pengar! Den första radiostyrda gräsklipparen kom också under detta årtionde.

År 1994 firar Stiga 60-års jubileum och samtidigt laseras Stigas första batteridrivna åkgräsklippare – Stiga Garden. Strax innan millenniumskiftet så fanns Stiga i drygt 40 länder världen över, som bland annat – Nya Zeeland, Nordamerika, Sydamerika och Östeuropa.
Stiga slår sig samman med det italienska företaget Castelgarden SpA som tillverkar motorsågar och häcksaxar och tillsammans så bildar de Global Garden Products, GGP. De köper senare upp det engelska företaget Mountfield, som är det mest kända gräsklippare företaget i England.
På mitten av 2000-talet så lanseras 4WD som har en hydraulisk fyrhjulsdrift som är perfekt året runt, Den hydrostatiska transmissionen ger föraren möjlighet att justera hastigheten i alla lägen. Under 2012 lanseras den första robotgräsklipparen.
På den vägen är det för Stiga de lanserar den revolutionerande trädgårds- och markprodukt den ena efter den andra. De vill vara ledande inom området. Därför har de fokus på hög kvalitet och en absolut överlägsen prestanda. Stiga kommer fortsätta med innovationer för konsumentdrivna produkter.
Stigas mål är att se till att leverera förstklassiga trädgårdsredskap, som är utvecklade för olika typer av konsumentbehov och för all slags arbete i trädgården. Dessutom året runt. Deras maskinpark och trädgårdsprodukter har en hög säkerhet och har trygga och säkra för användarna att använda. Därutöver så är produkterna av god ergonomi och alla är miljövänliga.

Nilfisk

Nilfisk är i grunden ett danskt företag som startade av P.A. Fisker, för över 110 år sedan, år 1906. Företaget döptes till Nilfisk och hade som mål, redan

då, att bli ett stort globalt företag som skulle utnyttja tekniken fullt ut. Då inom området för rengöringsprodukter.
Drygt 110 år senare så har företaget samma tro på att använda sig av innovativ teknik och strävan att tänka stort vilket fortfarande genomsyrar tänket hos Nilfisk. När dansken Peder Andersen Fisker stod i sin trädgårdsverkstad för 110 år sedan kunde han nog inte tro att Nilfisk skulle finnas i 45 olika länder världen över och ha över 5 500 medarbetare.
Vi alla känner säkert till varumärket Nilfisk, i alla fall de som har haft en dammsugare i sin hand och farit fram över golven där hemma eller på företaget som man jobbar på. Det är svårt att tänka sig att en gång i tiden inte fanns denna lyx som en dammsugare innebär. Då piskades mattor och möbler förhand och borstar, kvastar och torkdukar var då moderna städredskap.
Så man kan förstå att Peder fick sin idé från att han ville skapa det ultimata rengöringsverktyget. Först sysslade han med att tillverka motorer för att driva kaffekvarnar, maskinverktyg, fläktar och borrar. Peders genombrott var när han uppfann den banbrytande dammsugare som ”bara” vägde 17,5 kg och som en person kunde sköta! För den tidens städmaskiner var enorma och det kunde krävas fyra man eller flera för att kunna manövrera maskinen. Så när Nilfisk C1 lanseras var det verkligen en revolution.
Än idag så anses denna uppfinning var en av de största i världshistorien, speciellt när det rör sig om städmaskiner. Dessa rengöringsmaskiner är en fantastisk lösning på ett problem som ständigt finns i vår omgivning – saker och ting blir smutsiga och behöver rengöras, då helst utan några större problem.
Genom de kommande årtiondena så expanderade företaget Nilfisk sakta med säkert. För att under slutet av 1980-talet verkligen explodera. Då blev nämligen Nilfisk del av NKT-koncernen och deras nya ägares målmedvetenhet och fokus såg till att Nilfisk verkligen tog sett jättekliv framåt. För att sedan ha som målsättning att bli en aktör över hela världen inom den professionella städ- och rengöringsmarknaden. De börja köpa upp flera företag för att kunna komma in på nya marknader. Vilket har gjort att i dags läget så finns Nilfisk jorden runt för att erbjuda lösningar för rengöring som uppfyller allas behov.
P.A. Fisker hade säkert varit mycket stolt i dag, då hans vision faktiskt har blivit verklighet.
Så när du plockar fram din Nilfisk dammsugare, högtryckstvätt eller annan rengörings produkt från Nilfisk så tänk på den fantastiska historie som ligger bakom.

STIHL

Varumärket STHIL känner de igen som har använt sig av en motorsåg någon gång i sitt liv. För detta företag är en värld mest ledande företag inom

både Sverige, Europa och resten av världen när det rör sig om motorsågar, vedkapar och röjsågar med mera. Numera finns dessa fantastiska maskiner i över 160 länder och de tillverkas i länder som bland annat – Tyskland, Brasilien, USA, Österrike.
Det kunde säkert inte Andreas Stihl tänka sig när han utvecklade den första kedjesågen år 1926. För att sedan dess lanserat och utvecklat otroligt många produkter för skog och trädgård. Numera så utvecklar, tillverka och marknadsför STIHL gruppen maskiner för skogsbruk, landskapsvård och byggindustrin. Sedan 1971 har Andreas Stihls motorsågar varit världen mest sålda motorsågsmärke.
När Andreas startade STIHL så hade han stora visioner om att blir ett stort företag. Men nu drygt 90 år senare kunde han med all säkerhet tro att hans företag skulle sysselsätta mer än 12 000 människor som till exempel 400 designers och ingenjörer och finnas i hela världen. Detta är mycket tack vare att det ligger ett stort fokus på att vara kreativa och innovativa när de utvecklar sina produkter. Det är kanske därför både professionella men också dessutom fritidsanvändarna har STIHL produkter i sina ägor.
De första maskinerna med motorer i skogen var väldigt otympliga och svårarbetade. Så nä Andreas Stihl uppfann den första kedjedrivna motorsågen i sitt företag i Stuttgart, så var det verkligen något som avtryck för alla framtid. Innan dess höll han på med att tillverka kokplattor och tvättmaskiner.
När då den första bensindrivna kedjebandssågen såg dagen ljus 1929 var det en revolution. Sågen var anpassad att det bara krävdes två personer att sköta den. Den vägde 46 kg och hade 6,0 hk. Under 1930-talet så tog Andreas patent på den 3-udds sågkedja med skärtänder och specialtänder som kastar ut sågspånet. Dessutom så blev det ett oljetryckssmörjningssystem i handtaget som skulle smörja sågkedjan automatiskt under denna tid. Och centrifugalkopplingen som gör att kedjan automatisk dras med vid ökat motorvarvtal såg dagens ljus detta årtionde.
STIHL utvecklade hela tiden sin såg den fick starkare motor blev lättare och lättare under årens lopp. År 1949 kom STIHL men sin lille traktor Typ 140 med en 2-takts dieselmotor, konstruerad och byggs i företaget. 1950 kom nu äntligen den första bensindrivna motorsågen för en person. Endas 16 kg vägde den och hade en manuell vridbar förgasare. Vilket betydde att den kunde användas både för att kapa träd men även för att fälla de.
Sedan dess har STIHL utvecklat – gasspärren, 1971, QuickStop, 1995 med mera. Detaljer som numera är standard på allaprodukter som lanseras än idag.
STIHL har verkligen satt sina sågspår i världen!

NCT

NCT eller som det egentligen heter Nordic Car Trailers är ett relativt nytt företag på den svenska släpkärra marknaden. Men inom företaget så finns det drygt 30 års erfarenhet om släp av olika typer och varianter.
Deras målsättning och fokus ligger på att tillverka och utveckla släpkärror för att kunna täcka alla behov som kan tänkas uppstå för att kunna transportera material med mera.
Därför har det specialiserat sig på att ha en tillverkning av specialvagnar som utvecklas efter kundens önskemål. Naturligtvis ser de till ha ett standar sortiment också så som till exempelvis – flaktialers, bil- och maskintrailers, båttrailers med mera. Dessa varianter kan fås med eller utan broms, med eller utan tippfunktion.
NCT har en av de mest kraftigaste släpkärror som finns på marknaden. De ser till att ha en högklassig kvalitet och hållbara för alla sorters väder och vind.
Släpkärrorna olika varianter har mångtaliga funktioner. Som till exempel deras senaste nyhet – en kabelvagn. Ser ut som en vanlig släpvagn men kan ha en stor kabelsnurra på släpet samtidigt som det går att köra ut kabeln.
En sak som alla släpen har gemensamt är att de är svetsade med stålprofiler som är varmförzinkad för att skydda mot rost på allra bästa sätt. Dessutom är duken gjord i aluminium på fram- och baklämmarna. Som har en dubbel funktion. Lemmarna ser inte bara till att lasten ska hållas kvar på vagnen utan kan dessutom användas som körramper för att kunna köra upp olika typer av maskiner. Att de är tillverkade i aluminium gör att släpets tyngd minskas mycket.
Släpkärrorna har funktionerna som – tippanordning, aluminiumskärmar, avbärare med trappsteg, infästning för skruvtipp och löstagbara spiralkablar är standars på alla. Det finns tillbehör som – glasfiberkåpa, jaxalkåpa, kärrlås, vinterdäck bara för att nämna några.
NCT ser till att kundens behov ska bli tillfredsställda helt enkelt!

Bala Agri

Bala Agri har funnit i drygt tre decennier och de tillverkar produkter för skog- och jordbruk med hög kvalitet och väldigt väl genomtänkta. Bakom

företaget är det bönder som styr och ställer och har fokus att utveckla produkter för bönder. Företaget ligger i Nossebro, mitt i centrala lantbruks Sverige. De började med att tillverka utrustning och produkter för hantera rundbalar. Men deras sortiment av produkter ökade och blev bredare och bredare för varje år som har gått sedan Bala Agri såg dagens ljus.
Numera tillhör Bala Agri koncernen Norekon som håller på med fem affärsområde i huvudsak, och dessutom finns det återförsäljare över hela Norden och produktionsanläggningen är topp modern. Dessa fem affärsområde skiljer sig mycket åt, men de har dock en sak gemensamt är att alla är djupt förankrade i den skaraborgska myllan.
Bala Agri ser till att en produkt ska utvecklas så ska den ha hög kvalitet och vara funktionsduglig. Detta gäller redan på skrivbordslösningen och genom alla stegen fram till färdig produkt. Människorna bakom företaget kommer alla från ett lantbruks ursprung. De har växt med villkoren som gäller för bönderna och vissa av dem har till och med varit så kallade månskensbönder.
Därför har Bala Agri som motto – ”Vi vet vad den nordiska lantbrukaren behöver, och därför ser vi till att leverera det!”.
Bala Agri tillverkar många tillbehör som kan behövas i ett lantbruk. Som till exempel det som de började sin bana med rundbals hantering år 1983, pallgafflar, foderhäckar och tills deras storsäljare de olika typerna av vedklyvar och tillbehör för vedhantering de erbjuder från sitt sortiment.
Dessa vedklyvar, vedkapar, vedtransportörer och vedmaskiner är antingen eldrivna eller drivs med hjälp av traktorn.
Bala Agri tillverkar och utvecklar helt enkelt kvalitetsprodukter för jord- och skogsbruk, både för företagare och privatpersoner. Eller till och med för ett kommersiellt syfte.